Läsvärt :)

 

“En av de stora hästbloggarna visade för ett tag sedan en video på en tjej som red utan sadel och träns på sin häst och hade sedan en lång utläggning om hur detta var fel.
Och att det endast var några få skickliga som kunde åstadkomma detta…
Varför???
Varför skulle det vara svårare?
Varför inte satsa på att bygga en relation till sin häst och sedan upptäcka vad det kan ge tillbaka!?
Att hästen faktisk gör saker för oss med glädje utan att vi TVINGAR den! 

För hästen är våran vän! Inte våran fiende!” 

Hos underbara bloggen Nånn & Nokke fann jag ett inlägg (hästrelaterat) som skrevs några dagar sedan, som helt klart är värt att länka in på!

Ok att slå din häst!

Jag har i många år varit bekymrad över ridsporten, till den milda grad att jag inte velat ha något med den att göra. Jag älskar hästar & jag rider själv. Men. Där det tävlas med hästar är det inte alltid vackert. & jag blir inte mindre bekymrad när jag läser på Equiss blogg om Svenska Ridsportförbundets nya regler.

Caroline skriver: “Det är alltså okej att slå sin häst och rycka dem blodig i munnen, men det är inte okej att rida i en viss utrustning?
Ja, ni hör ju vart sporten är påväg. Jag vet inte vad det sitter för människor i SvRF, men jag har börjat tvivla på deras kompentens. Det som borde stå i centrum är hästarnas välmående, att främja deras hälsa och se till att dem har det så bra som möjligt. Sedan ska vi även se till att alla kan vara med och att våra barn inte far illa.” 

Jag blir så glad när jag ser att det finns unga kloka tjejer därute!

 

 

 

 

Blogglotteri

Jag ville bara säga att Honeypie Living etc lottar ut en bildredigering på sin blogg. Hanna tar sagolika bilder & helt magisk bildredigering! Inte för att jag brukar ha turen att vinna i lotterier, men är man inte med kan man inte vinna alls! Det enda man behöver göra är att lämna en kommentar, thats it.

Tittade igenom mitt fotoarkiv. Hittade de här bilderna. Om man skulle ha turen… eller så skulle jag leta vidare, för det finns oändligt med bilder att välja ifrån.


Jag kan inte hålla käft längre!

Jag vaknade inatt av att Lille N sov oroligt. Sedan kunde jag inte somna om. Mina tankar hade fastnat i ett blogginlägg Linda skrev för ett tag sedan. Om hur Steffo Törnquists häst tränas bäst med grisfösare (som ger elchocker)?!

Bilderna är snodda rakt av från Lindas blogg.

 Inte för att jag följer Twitter, men jag hade ändå av någon anledning väntat mej en större reaktion från omvärlden. Kanske inte breaking news från tv4-nyheterna, men kanske något i kvällstidningarna… eller har jag helt enkelt missat det?! Eller är det möjligtvis att vårt samhälle tycker att djurmisshandel/plågeri är jämförbart med att gå mot röd gubbe?! Ja, då är det kanske inte så konstigt att det inte blev häftigare reaktioner…

Jag är dock fortfarande riktigt förbannad!